REKLAMA
Pełna wersja
REKLAMA
DąBRãWKI
2015.09.29 12:03 | aktualizacja: 2015.10.28 16:38

Restauracja "Wypas" po "Kuchennych Rewolucjach"

Nowa nazwa, nowy wystrój i menu - to najważniejsze zmiany, jakie w restauracji znanej dotychczas pod nazwą "Dymarka" wprowadziła Magda Gessler.
Restauracja "Wypas" po "Kuchennych Rewolucjach"

Do restauracji "Dymarka" Magda Gessler zawitała w połowie sierpnia. Od tej pory w Dąbrówkach dobrze zjeść możemy w "Wypasie".

Razem z nazwą zmienił się też wystrój wnętrz. - Przed rewolucjami wystrój miał charakter klasyczny, elegancki. Teraz jest tu dużo bardziej swojsko i przytulnie. Można poczuć się jak u siebie w domu - mówi Anastazja Mścisz współwłaścicielka restauracji.

Do menu Magda Gessler wprowadziła m.in. potrawy z grilla: schab cielęcy, karkówkę czy tradycyjną kiełbasę. - Nowością są też dania cieszące się duża popularnością, które prawdopodobnie serwujemy jako jedyni w okolicy, a mianowicie kotleciki jagnięce z kością i kiełbaska jagnięca z grilla, które gorąco polecam - dodaje Anastazja Mścisz, zadowolona z udziału w programie. - Podczas nagrania były chwile bardzo ciężkie, ale także bardzo przyjemne. Wiadomo, że najtrudniejsze były początki, ale kolejne dni wszystko zrekompensowały. Jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmian i mamy nadzieję, że dzięki nim to miejsce obudzi się na nowo - zaznacza.

puch
puch dodany 29 września 2015
 
Odsłon: 75898

Czytaj podobne

Waszym zdaniem (41)

Najwyżej oceniane komentarze
~ Stasiu
Oceniano 27 razy  +23
Ameryki nie odkryto. W naszej okolicy nikt nie pojedzie do lasu żeby płacić za niewiele tak wiele, to nie Warszawka, czy inne większe miasto. Bogaty nie przyjdzie bo kiepsko a biedny bo za drogo. Jeśli takie cuś chce się utrzymać, to musi się dostosować do klienta. Pani Gesler jak zawsze próbuje sprowadzić właściciela na ziemię. Niestety nie zawsze się udaje.
~ Gość.p
Oceniano 31 razy  +23
Degustacji nie mogło być bo właściciel zaprosił swoją rodzinkę i znajomych żeby oceniali a osobom które liczyły na zaproszenie kazał wyp......ać
~ Johny
Oceniano 35 razy  +23
W życiu nie jadłem gorszego burgera niż w Kolorado o pizzy nawet nie wspomnę. Jeżeli Twoja wypowiedź nie jest reklamą, to szczerze współczuję gustu kulinarnego.
Wszystkie komentarze
~ Gość
Oceniano 14 razy  +10
Człowieku z Twojego wpisu wyczytałam straszną złość do otaczającego świata. Mam pytanie. Czy zdarzyło Ci się ostatnio napisać lub powiedzieć pozytywną opinię na jakikolwiek temat? Czy taki już jesteś?
~ domin
Oceniano 10 razy  +10
"Wypas" - miejsce w którym można posolić i popieprzyć:)
~ Maciek
Oceniano 13 razy  +13
Najdziwniejszy odcinek, i tu nie chodzi o osoby miejsce tylko o cały montaz, Było nudnie, wszystko nie trzymało się kupy, TVN zrobił ten odcinek na odwal...no i jeszcze Dąbrówki to nie Łańcut!!!
~ Anka
Oceniano 13 razy  +11
Jak, do ciężkiej cholery, JAK trzeba być ociężałym umysłowo, żeby restaurację i hotel - gdzie kiedyś znajdował się burdel - nazywać DYMARKĄ! A nawet jeśli "nazwa była",to przecież MOŻNA JĄ ZMIENIĆ. Odcinek makabra, po kiego grzyba leźć do speluny, gdzie "kucharze" gotują tak, jak ta słabiej gotująca część społeczeństwa? Moja dwunastoletnia córka - daję słowo - gotuje z większym polotem, a w końcu to tylko domowe dania, obiady, jajecznica na śniadanie... przynajmniej wie, że jeśli mięso śmierdzi,to won z nim do kosza. Brrr. Nie weszłabym tam, nawet jakbym miała przez następne 500km podróży nic nie zjeść. Fuj.
~ pejo
  0
~ tefałen
Oceniano 1 raz  +1
~ ztefałenu
Oceniano 3 razy  +3
~ M>O
Oceniano 9 razy  +9
to zawsze była lipna restauracja i nic ani nikt tego nie zmieni. Też mi rewolucja z kiełbasą, genialny pomysł że niema co. Masz racje że lepiej jechać już do Rzeszowa.
~ tx
Oceniano 15 razy  +7
popisałeś sie swoją błyskotliwością nie ma co! pewnie pierwszy raz co? logiczne jest to ze te rewolucje są naciągane i ustawione , niech zaproszą zwykłego kowalskiego z ulicy i niech wyrazi swoje zdanie a nie znajomych którzy nic innego jak very good nie powiedzą i o czym też to świadczy wywalanie ludzi którzy przyszli na premierową kolacje.
~ gosc
Oceniano 6 razy  0
Burger smakiem ma tak daleko do dobrego smaku jak Dąbrówek do samego Colorado. do tej pory mam ten smak w pamięci... brrr
~ ja
Oceniano 16 razy  +10
nie wyjdzie wam ta rewolucja oj nie wyjdzie, to miejsce jest złe i koniec !
~ Marcin
Oceniano 18 razy  +16
Jestem kucharzem i smakoszem. Byłem. Jadłem. Podziękowałem. Wolę pojechać do Rzeszowa i zjeść coś naprawdę dobrego za ok cenę. Chyba wiadomo dlaczego nie dostali rekomendacji?! Danie główne - kiełbasa z grilla! Śmiech na sali! Zaorać Dymarkę i wybudować coś nowego. Z niczego coś się nie zrobi...
~ z n
Oceniano 34 razy  -4
przyjechała pani czosnek i cebula, a gawiedź sobie myśli że pana Boga za nogi złapała. Drodzy moi mili i zarazem kochani, otóż wszem i wobec oznajmiam wam, że oważ pani, to resortowa córa rodziców wiadomych..., którą z braku innych talentów, rzucono na kierunek "gotowanie" i tak jak jej zdolniejsi koledzy np. Kraśko, Kedaj vel Smoktunowicz, czy jakieś Olejnik i POchanke, rzuceni na sektor informacja, a właściwie - dezinformacja, pozajmowali sobie miłe synekury i żerują na nas jak pasożyty. Gwarantuję Wam, że pierwsza lepsza pani kucharka ze szkolnej stołówki, gdyby ją wypromować jak rzeczoną, dać przeczytać parę kucharskich książek, byłaby o stokroć lepszym szefem kuchni, a przy okazji tysiąc razy milszym, niż ta tefauenowska "laska"
~ panasonic
Oceniano 20 razy  +4
chyba logicznie jak nie masz zaproszenia to nie wchodzisz? jak masz to wchodzisz? Chciało się być w telewizji i co nie wyszło gwiazda zgasła
~ sony jak prezydent
Oceniano 19 razy  +7
Szkoda ze w odcinkach kuchennych rewolucji nie pokazują ochroniarzy którzy wpuszczają zaproszonych ludzi na otwarcie restauracji,a tych którzy nie mają zaproszenia wywalają , i pewnie zobaczymy już nie długo śmietankę rakszawskiego towarzystwa, może zaczniemy obstawiać kto to będzie? stawiam ze mogą być kucyki ze sparu;D
~ lucyx
Oceniano 19 razy  +11
masz racje , paskudny jest ten wystrój, wiele elementów do siebie nie pasuje dziwi mnie że Gessler tego nie zauważyła czy też na to pozwoliła bo przecież jest plastyczką więc powinna znać sie na rzeczy. Ta tapeta z kamieniami w ogóle nie pasuje do tego wnętrza ani te skrzynie , dziwną jest ta koncepcja. Wypas wszystkich ozdóbek po prostu.
~ e.
Oceniano 20 razy  +14
Witam serdecznie,
Byłam na obiedzie w restauracji "Wypas", menu bardzo ubogie, jednak chciałam spróbować smaków po Kuchennej Rewolucji. Wystrój lokalu oceniam na przeciętny - zgnite jabłka i kwitnąca cebula w koszach nie radują oczu klientów. Na obrusie znajdowały się okruchy, a romantyzmu doprawiała roztopiona świeca. Zamówiłam placki ziemniaczane po węgiersku - dokładnie był to jeden malutki placek i kilka kawałków mięsa z sosem. Sos nieco pikantny ale bardzo dobry! Cena 18 zł - gdyby to danie było większe, odwiedziłabym to miejsce raz jeszcze, niestety więcej razy już tam nie powrócę. Brawo dla kelnera który był bardzo sympatyczny, minus za to iż nie pszyszedł się zapytać czy danie smakuje. Jeszcze bardzo wiele brakuje temu miejcu aby był to prawdziwy Wypas...
~ beti
Oceniano 11 razy  +3
byłam wczoraj i wszystkim znajomym smakowało, fakt faktem ,,ameryki smaków" nie odkryliśmy ale trzeba przyznać że było dobre
~ smakosz
Oceniano 20 razy  +12
Rewolucja wyjatkowo nie udana, pani Gesler nijak nie miała pomyslu na ozdrowienie tej restateuracji, zmienila wystroj jednej salki owszem naprzeciw poprzedniego na spory plus,jednak karta to jakas pomylka, kolejna hamburgerownia w okolicy??? Kto pojedzie tam na burgera?? no a teraz juz zimno i co ten smierdzacy grill wyladuje w srodku, kto tam przyjdzie okopcic sie dymem? Kiedys tam zupy mozna bylo zjesc obecnie jest jedna tzw zupa dnia albo na żurek albo na rosół tafisz szczerze nie wroze im powodzenia ale wlasciciele zdaja sobie z tego sprawe minie bumm po emisji programu i po knajpie nawet wesela jej nie uratuja, komunistyczny hotel z kibelkiem i lazienka na waskim korytarzu juz nawet robotnikom budujaym autostrady nie wystarczy
~ ja
Oceniano 17 razy  +15
w łańcucie można zjesc za mniejszą kasę lub podobną, dużo więcej.. dymarka już dawno 'umarła" i nawet p. Gesler nie pomoże, będzie bum po emisji programu, potem wróci wszystko do normy :)
~ ana
Oceniano 10 razy  -6
żurek mają całkiem smaczny
~ Stasiu
Oceniano 27 razy  +23
Ameryki nie odkryto. W naszej okolicy nikt nie pojedzie do lasu żeby płacić za niewiele tak wiele, to nie Warszawka, czy inne większe miasto. Bogaty nie przyjdzie bo kiepsko a biedny bo za drogo. Jeśli takie cuś chce się utrzymać, to musi się dostosować do klienta. Pani Gesler jak zawsze próbuje sprowadzić właściciela na ziemię. Niestety nie zawsze się udaje.
~ degustator
Oceniano 13 razy  -7
Restauracja to nie kuchnia brata alberta to musi kosztować.Ale Łańcucie to nikomu nie dogodzi
~ asf
Oceniano 9 razy  -3
to pasuje pojechać i zobaczyć co dają
~ ja
Oceniano 17 razy  +13
za małe porcje jak za te pieniądze..,tym ludzi nie przyciągniecie, a ogłoszenie o sprzedaży lokalu nadal wisi, nie idzie?
~ Ja
Oceniano 4 razy  +4
Edycja, która trwa kończy się gdzieś w okolicach grudnia. W ciągu roku w TV są dwa sezony z premierami: jesienny (od września do grudnia) i wiosenny (od marca do czerwca) pozostałe miesiące to przerwy, w których nadawane są powtórki.
~ Tomek
Oceniano 7 razy  +3
Chyba chodziło Ci o ,,promocję"
~ Gość.p
Oceniano 31 razy  +23
Degustacji nie mogło być bo właściciel zaprosił swoją rodzinkę i znajomych żeby oceniali a osobom które liczyły na zaproszenie kazał wyp......ać
~ lucyX
Oceniano 14 razy  +14
ciekawe gdzie degustacje robili? tam nigdy szału nie było może wreszcie coś się zmieni bo do tej pory jedzenie było marne.
~ Tomek
Oceniano 6 razy  0
Patrząc na nowy sezon i że lecą odcinki nagrane w tamtą zimę to pewnie odcinek może być na wiosnę 2016
~ Iga
Oceniano 9 razy  +1
Najlepszy burger jaki jadłam to w Syty Wół , wołowina niebo w gębie
~ gość
Oceniano 7 razy  +3
To są błędne informacje. Nikt nie wie jeszcze kiedy będzie emisja....
~ Dzidka
Oceniano 9 razy  -3
emisja poczatkiem października
~ chris
Oceniano 2 razy  +2
Kiedy będzie emisja programu??
pzd
~ Walker
Oceniano 16 razy  +8
jedz do rzeszowa np do burger store i zobaczysz co to burger a nie takie barowy mielony
~ tomek
Oceniano 14 razy  +2
byłem z rodziną i na takie obiadowe i kolacyjne wypady warto coś zawsze innego
~ Johny
Oceniano 35 razy  +23
W życiu nie jadłem gorszego burgera niż w Kolorado o pizzy nawet nie wspomnę. Jeżeli Twoja wypowiedź nie jest reklamą, to szczerze współczuję gustu kulinarnego.
~ jasia
Oceniano 27 razy  -9
Byłąm i nie mam co plecic smierdzace dymem kotlety jagniece czy tez co innego z grila??? W kolorado przy E-4 bez Gesler burgery o niebo lepsze i tansze. Co tam ta Gesler zobiła? nie wiem chyba wystroj skrzynki z jabłkami i inna cebula
~ kilent
Oceniano 16 razy  +4
Szczerze??? Du...nie urywa
~ Maciek
Oceniano 20 razy  +2
byłem i polecam jednak za pierwszym razem było sporo ludzi i nie było gdzieś miejsc także polecam wcześniej przedzwonić tak my za drugim razem
~ Arek
Oceniano 5 razy  -5
był już ktoś sprawdzał jak kuchnia ? :)
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu lancut.gada.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
Wszelkie prawa zastrzeżone lancut.gada.pl
Pełna wersja
Polityka Prywatności RODO Kontakt
Wnioski Czyste Powietrze | Audyty Energetyczne